Sidste år mistede borgerne i Kokkedal muligheden for at benytte Strandvejsbussen 388 nordpå fra Kokkedal station til bl.a. Nivå Havn og Strandpark, Nivaagårds Malerisamling og Humle Bio.

Denne gang er det borgerne i Fredensborg, der ser ud til at blive ramt af sparekniven, hvis ikke beboerne forstår at råbe politikerne op i tide ved direkte henvendelse eller læserbreve for at få beslutningen omgjort. 

 

Busbestillingen for 2015 skal ske primo maj 2014.

Det drejer sig om ruterne 371, 372 og 373, der køres af én bus, som dækker boligområderne i Fredensborg: Endrup, Kovangen, Sørup, Dannevang og Kirkeleddet.

Disse ruter blev besluttet nedlagt ved møde i Plan-, Miljø- og Klimaudvalget den 4.marts.

Det kan være rimeligt nok at opprioritere pendlerruterne 384 (Kokkedal – Fredensborg) og 370 (Humlebæk – Fredensborg) med hurtige og regelmæssige forbindelser.

Men det er helt urimeligt at bruge besparelser på de mindre benyttede ruter (med lavere ”selvfinancieringsgrad”) til dette formål.

Man må tænke på, at alle borgere ikke er bilejere men helt afhængige af busforbindelser til daglige indkøb og andre ærinder.

Ved udvalgets beslutning drejer det sig om talrige borgere, der derved mister den transportmæssige livline til omgivelserne.

Kommunevalget er desværre overstået for ca. fire måneder siden !.

 

Flemming Priem
Jellerød Have 25
Kokkedal