Fint at FAA ser på grundskyld.

Men meningsløst at sammenligne Hørsholm og Humlebæk.

Huse tættere på København er dyrere - et strukturelt faktum.

Tankevækkende at den billige bolig i Humlebæk betaler markant højere grundskyld end den dyre i Hørsholm, der holder grundskylden i ro.

Huse i Hørsholm holder prisen, og ejendomsskatten vægter relativt mindre i budgettet. Det tiltrækker skatteydere, der ønsker sikkerhed for ejendomsværdier og økonomisk stabilitet. Og dem burde vi have fat i.

I Fredensborg falder ejendomspriserne, lønnen stagnerer og skatterne stiger. Kun Helsingør oplever større ejendomsprisfald i kr.

Det giver ikke vækst, velstand eller tilfredse borgere. Folk flytter hvis de kan. Fredensborg er Nordsjællands dårligste til at holde på vore borgere.

Markedet i Fredensborg reagerer på at S, SF, RV, DF fra 2010 (udenom Venstre) satte grundskyldspromillen betragteligt op - indfaset med 7 pct. årligt frem til 2018. 8,8 mio. mere i 2014, 16,8 i 2015, 25,2 i 2016 og 32,9 i 2017.

Byrådet har for 2014 vedtaget en lille personskattelettelse på 5,8 mio. Venstre kunne ikke få mere. Samtidigt stiger grundskylden med 8,8 mio. kr.

Grundejerne finansierer personskattelettelsen plus 3 mio. kr. ekstra i kommunekassen i 2014. Netto endnu en skatteforhøjelse på boligen.

Venstre vil stoppe det.

 

Tinne Borch Jacobsen

Byrådsmedlem/kandidat Venstre

{fcomments on}