Netradio

Søg på humleborg

Public acces

Tilsynsmyndighed

Støtteforening

Flere lokale nyheder

Samarbejdspartner

Humleborg er medlem af:

 


Lige løn for lige arbejde, har altid været socialdemokratisk politik. Det gælder både løn til kvinder på de danske arbejdspladser, de østeuropæiske arbejdere og alle andre lønmodtagere. Ordentlige overenskomster, og de skal overholdes.

Det er ubegribeligt, at Jørgen Neergaard fra Dansk Arbejdsgiverforening taler imod ordentlige vilkår på arbejdsmarkedet. Både fagforeninger og jobcentre hører dagligt om østeuropæere, hvor det er gået helt galt, og hvor de ikke har fået udbetalt løn, trods mange timers daglig hårdt arbejde, også lørdag og søndag. Mange er ramt af helt uacceptable arbejdsvilkår, flere er blevet ganske alvorligt truet og udsat for vold, hvis de gik videre med deres klager.

Det kan vi Socialdemokrater naturligvis ikke acceptere. Løn og arbejdsvilkår skal matche danske overenskomster, og derfor må det fremover være en klar regel, at når det offentlige indgår kontrakter, så skal arbejds- og lønforholdene være i orden ikke blot for entreprenørerne, men også for underleverandørerne. Der skal strammes op, der skal kort og godt være et kædeansvar.

Fredensborg Kommune skal også anvende bestemmelserne i ILO-konvention nr. 94 om arbejdsklausuler i offentlige kontrakter. Som kommune har vi selv et ansvar for at gå forrest og sikre ordentlige arbejds- og miljøvilkår for alle, der arbejder i Danmark.

 

Pia Bødtker

Byrådsmedlem og kandidat til Byrådet i Fredensborg Kommune

{fcomments on}