I Børne - og Skoleudvalget indstillede vi 1. oktober 2013 etablering af en ny ungdomsklub i Kokkedal og et midlertidigt tilbud til en lidt mere stilfærdig målgruppe på Bøgegården i Kokkedal. Ligeledes blev der indstillet budgetter til klubtilbuddene i de andre bysamfund.

Fint nok. Hvad der derimod ikke er fint er, at der er afsat ca. 1/3 budget til tilbuddet til de unge i Bøgegården i Kokkedal i forhold til hvad der gennemsnitligt investeres i de andre tilbud, og 1/5 af hvad der tildeles den nye Kokkedal Ungdomsklub.

Det forstod vi ikke i Venstre. Vi udtrykte i vores stemmeforklaring ønske om, at der snarest skabes budgetmæssig balance mellem tilbuddene. De andre klubber er:  Kokkedal Ungdomsklub (1,735 mio. kr.), ALEX i Fredensborg (1,565 mio. kr.), 2 nye tilbud i Nivå til afløsning for Nivå Nu (samlet 1,3 mio. kr.), UNG3050 i Humlebæk (1,421 mio. kr.). Til sammenligning skal Bøgegården så have sparsomme 350.000 kr.

Hvis der skal være et tilbud til hele aldersgruppen skal budgettet fordeles rimeligt. Vi får jo aldrig velfungerende mennesker til at flytte til kommunen hvis der ingen tilbud er til dem - udover høj skat og alt for høj grundskyld.  

Tinne Borch Jacobsen Byrådsmedlem Venstre

{fcomments on}