Ud af det rene ingenting ramte nyheden om, at Fredensborg går til filmen forleden de lokale medier.

En film om julens magi og nissetryllerier er angiveligt den redningskrans, der skal sikre kommunen en massiv vækst i antallet af både turister og tilflyttere.

Derfor valgte et flertal af Byrådet - herunder mit eget parti, Venstre - på sidste møde at investere én million i projektet.

Borgmesteren går så langt i sin begejstring, at han sammenligner filmens brandingværdi med den, byen Ystad har opnået pga af krimiserien om Kurt Wallander.

En sammenligning, der er skudt langt over mål. Wallander bygger på en massiv romansucces, der har kørt som tv-serie i otte sæsoner.

“Familien Jul” er en biograffilm, der får premiere næste vinter og derefter bliver vist en enkelt gang på DR i juledagene 2016.

Jeg tror - desværre - at køen af både turister og tilflyttere bliver til at overskue.

Nu skal man selvfølgelig være varsom med udelukkende at skyde ned.

Guderne skal vide, at kommunen godt kan bruge flere turistindtægter og skatteborgere. Derfor vil jeg stilfærdigt påpege, at den million, Byrådet generøst smed efter et produktionsselskab svarer til halvdelen af de penge, man på budgettet i 2013 har afsat til erhvervsudvikling og turisme.

Hvis Byrådet lige stod og havde en million tilovers kunne man med andre ord have valgt enten at fordoble vores turismeindsats eller indsatsen i forhold til iværksættere.

Man kunne med andre ord have valgt at investere i noget, man kender og ved virker ... I stedet valgte man at købe en meget dyr biografbillet og lodseddel.

 

Knud Løkke Rasmussen Byrådskandidat, (V) Daugløkke Ege 68 3050 Humlebæk

{fcomments on}