Selvom det vist ikke er meningen, bliver jeg skam både glad og stolt, når socialdemokraternes lokalformand sammenligner mig med min bror.

Mine ambitioner rækker nu ikke til det landspolitiske og jeg kan da heller ikke forstå, hvorfor lokalformanden til stadighed bliver ved med at tale landspolitik - især ikke, når hans landspolitike hukommelse er så pivringe.

Men lad det nu være.

Jeg vil gerne erklære mig skyldig i, at en Top-20 placering som en af landets mest forgældede kommuner ikke imponerer mig.

Undskyld. Jeg skal nok lade være med at påtale det mere. Hvad er 632.000.000 mellem venner?

Gælden er jo i virkeligheden udtryk for, at vi har en bundsolid økonomi.

Jeg skal nok også prøve at undlade at påtale, at kommunen igen er blevet kåret til en af de mest elendig at drive virksomhed i.

Ungdomsarbejdsløsheden og kommunens evne til at tiltrække indbyggere og arbejdspladser, forbigår jeg i tavshed.

Det er jo altsammen udtryk for, at vi lever i et paradisk og problemfrit område.

Trygt styret med en hånd på rattet og en socialdemokratisk rose i den anden.

Det bliver måske sværere for mig at ignorere problemerne med de dybt kriminelle - undskyld, utilpassede unge - der hærger i Kokkedal/Nivå, men lukker jeg øjnene og holder mig for ørerne, lykkes det nok.

Og dog. Jeg nægter at være medunderskriver på socialdemokraternes rosenrøde skønmaleri. Uanset hvordan lokalformanden vender og drejer det, så er kommunen massivt udfordret. Der er masser af problemer. Vi løser dem kun, hvis vi erkender det.

Jeg stiller op til byrådet, fordi jeg gerne vil bruge ansvaret og - lad os nu bare være ærlige - den magt, der følger med, til gavn for borgerne i kommunen.

Jeg gider ikke deltage i en komplet ligegyldig leg, hvor magt er til for magtens skyld og måles på antallet af avisudklip.

Med venlig hilsen Knud Løkke Rasmussen

{fcomments on}