Fjernelse af køen på Helsingør-motorvejen og forbedringer i den kollektive trafik går hånd i hånd

Den cyklende socialdemokrat Bjørn Helstrup angriber mit ønske om, at Helsingør-motorvejen skal forbedres.

Med en nykåret Danmarksrekord i køkørsel og en årsdøgntrafik på næsten 80.000 er behovet for en udvidelse af Helsingør-motorvejen absolut nødvendig, hvorfor 1. etape af udvidelse fra Gl. Holte til Hørsholm S også allerede er vedtaget og finansieret af Folketingets partier.

Anlægsstarten er her i foråret 2013, og anlægsperioden forventes at vare til 2016. 2. etape (fra Hørsholm S til Hørsholm C) mangler kun finansiering, men netop tilkoblingen til Isterødvejen nødvendiggør bestemt, at denne også skal gennemføres.

Vi må derfor lægge et lokalpolitisk pres på staten for en udbygning af Helsingør-motorvejen, ikke kun 2. etape, men videre nordpå, således at vi ikke blot flytter køen, men sikrer en reel trafikafvikling.

Kollektiv trafik kan ikke erstatte alt biltrafik, bl.a. fordi den kollektive trafik kun er attraktiv såfremt den kører direkte, og kun er rentabel, hvor der færdes mange mennesker. For mange borgere er den kollektive trafik derfor slet ikke et alternativ til bilen.

En udvidelse af Helsingør-motorvejen og forbedringer i den kollektive trafik er derfor projekter, der komplementerer hinanden, og ikke gensidigt udelukker hinanden, som Bjørn Helstrup i vildfarelse påstår.

Helstrup er heldig!

Med bopæl i Nivå og arbejde i Nivå og Kokkedal er cyklen en mulighed. I mit personlige tilfælde med bopæl i Kokkedal og job i Søborg ville jeg skulle bruge 2 timer ekstra dagligt, såfremt jeg ikke brugte bilen. Og med verdens højeste bilskatter i Danmark, skammer jeg mig ikke engang.

Slutteligt kan jeg oplyse, at både borgmesteren og socialdemokraterne i Fredensborg Byråd ved flere lejligheder har udtryk deres støtte til at få gjort noget ved køen på Helsingør-motorvejen, så mon ikke Helstrup skulle prøve at rejse spørgsmålet internt i Socialdemokratiet, inden han næste gang cykler i blækhuset.

Mvh.

Thomas Bak (V)
Byrådsmedlem
Blåbærhaven 8, st.tv.
2980 Kokkedal
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
tlf. 2672 4618