Søndag den 15. september indvies den sidste del af den nye Fredensborg Skole på Vilhelmsro, nemlig hallen og de udendørs idrætsarealer.

 

Venstre har fra første færd støttet opførelsen af en erstatning for den gamle Asminderød Skole, og vi er lykkelige for at det lykkedes at få et brag af en skole ud af det skrabede budget, som var til rådighed.

 

Venstre foreslog i sin tid at skolen skulle være en nulenergiskole. Det var der heldigvis politisk opbakning til, og skolen er endt med at være sit eget kraftværk, sit eget vandværk og sin egen genbrugscentral.

 

Det sparer os penge til drift, og det er naturligvis i sig selv herligt. Skolen bliver imidlertid med sine alternative løsninger på vand varme og el også en del af svaret på det vigtige spørgsmål om, hvordan vi det hele taget sparer på de knappe naturressourcer.

 

Den anvendte teknologi indgår naturligvis også i undervisningen og skolen bliver dermed fysisk på alle måder en aktiv medspiller i skolearbejdet for elever, lærere og ledelsen.

 

Det er på alle måder fremtidens skole, der nu er klar til arbejdet. Vi siger "tak og godt gået" fordi I stod igennem trængslerne indtil den nye skole blev en realitet, og ønsker skolen, eleverne, lærerne, ledelsen og Fredensborg tillykke med Fredensborg Skole Vilhelmsro.

Tillykke.

Venstres byrådsgruppe

Tinne Borch Jacobsen