Regnskabet for 2021 viser endnu en gang, at Fredensborg Kommunes økonomi er solid og kan tage de knubs, som uundgåeligt opstår hen over et år. Det skyldes ikke mindst fortsættelsen af den effektive og stramme økonomistyring, som byrådet med vores socialdemokratisk borgmester Thomas Lykke har styret efter.

Fredensborg Kommune kommer positivt ud af 2021 med et overskud på driften på 158 millioner og en kassebeholdning på solide 329 millioner kroner. Vi har fortsat en meget stor kassebeholdning som viser, at vi har sparet op til de vigtige investeringer i Fremtidens Fredensborg Kommune og Fremtidens Folkeskoler, som vi allerede er begyndt på og forsætter med de kommende år.

Vi kan med Fredensborg Kommunes regnskab for 2021 se tilbage på det andet – og forhåbentligt sidste - år i skyggen af Covid-19. I 2020 frygtede mange af os en økonomisk nedtur. Virkeligheden blev en helt anden. Dansk økonomi er i topfart.

På trods af de store investeringer i udviklingen af vores kommune, så bliver kommunen gældfri i 2023, hvor vi betaler det allersidste afdrag af på kommunens gæld. Vi bliver en i blandt ganske få gældfrie kommuner i landet.

Tak til kommunens mange dygtige medarbejdere, som hver dag bidrager til at fastholde vores politiske ambition om en sund og fornuftig økonomi.

af

Louise Mehnke
Byrådsmedlem (S) Formand for Social- og Sundhedsudvalget, medlem af Økonomiudvalget og formand for Klimarådet