”Jeg håber, at du er imod svømmehallen?”

Under valgkampen stod jeg ofte ved togstationer tidligt om morgenen for at få en god snak med lokale borgere. Når jeg stod ved Nivå Station, blev jeg som lokal politiker igen og igen mødt af spørgsmålet om svømmehallen, et klart ønske om at sikre en ny Nivå Bymidte hurtigt, og om IKKE at bruge penge på en svømmehal i Nivå.

Jeg er meget enig med vælgerne i at der er brug for liv i Nivå Bymidte nu. Projektet er gået for langsomt, og nu SKAL vi i gang. Og jeg er helt enig i at tiden slet ikke er rigtig til at investere over 100 millioner i en svømmehal.

For som medlem af Børne & Skole udvalget er jeg meget opmærksom på at børnetallet stiger markant her i kommunen. Det resulterer i stigning i indskrivninger i vuggestuer, børnehaver og skoler. Og det betyder, at vi får brug for øget kapacitet til børnepasning hurtigere. Vi bliver nødt til at prioritere at have råd til at bygge for at skabe den nødvendige kapacitet.

Samtidig er der markante stigninger på anlægsområdet helt generelt. Prisen på byggematerialer stiger og stiger, og gør generelt at byggeprojekter bliver dyrere end forventet – Det gør det også dyrere end forventet, at bygge børnehaver og vuggestuer.

Derfor giver det ikke mening at bruge over 100 millioner på en svømmehal, som er ”nice to have”. Når vi allerede nu ved at vi har brug for pengene til at bygge noget der virkelig er ”need to have” – Nemlig børnehaver og vuggestuer.

Vi må prioritere hvad der er vigtigst. Derfor giver det heller ikke mening, når jeg ved denne uges Byrådsmøde oplever erfarne Byrådspolitikere i ramme alvor forslå at udskyde skolebyggeri for at få råd til en dyr svømmehal nu.

Det giver slet ikke mening at ønske at sende en dyr svømmehal i udbud, blot for at finde ud af at den bliver meget dyrere – som forventet. Det regnestykke kan vi lave uden at sende den i udbud. For det er respektløs brug af virksomheders tid, som i stedet kunne være brugt på at lande rigtige ordrer.

Jeg står derfor efter Byrådsmødet fortsat tilbage med en følelse af at den svømmehal er blevet en principsag midt i en tid hvor meget andet burde være vigtigere. Og jeg er fortsat helt enig med vælgere i at tiden slet ikke er rigtig til en svømmehal.

Af
Heidi Boss Nyby,
Konservativ Byrådsmedlem, Fredensborg Kommune