Fredensborg byråd har besluttet, at sælge Hegels minde til Lejerbo. Den beslutning skiller vandene i Fredensborg by, hvor mange borgere er bekymret for særligt de grønne områder som omkranser bygningen.

I Socialdemokratiet står vi gerne ved, at vi har bakket et salg op. Både før, under og efter, at man gennemførte et borgermøde om salget. Vi ved godt, at ikke alle borgere er enige med os, men vi håber alligevel at finde en løsning, som flertallet er trygge ved. Står det til os, så bliver det den nænsomme løsning, som bevarer den smukke grønne park.

Men Venstre er på vild flugt væk fra deres egne tidligere holdninger. I stedet for at stå ved deres tilsagn om at sælge Hegels minde, meddeler Tinne Borch nu, at Venstre aldrig har været tilhængere af et salg. Man har blot følt sig tvunget til at stemme for, fordi man havde en aftale med byrådets andre partier, og fordi borgmesteren satte sagen på dagsordnen. Det lyder helt skævt.

Sagen er jo blot den, at Venstre har været overrasket over modstanden mod at sælge Hegels Minde. Man forsøger at snyde borgerne i Fredensborg ved ikke længere at stå ved tidligere standpunkter. Som om det ikke er nok, så fremstiller man også Realdania, som ”medskyldig”, fordi de ikke ankede mod salget. Udover at fonden ikke kan bestemme hvad der skal sælges eller ej, så er da grotesk, at Venstre forsøger at bruge netop Realdania i et politisk spil. Fonden har trods alt besluttet at smide et millionbeløb ind i en revitalisering af Fredensborg by. Man kan ikke fortænke dem i at overveje deres tilbud, hvis de skal være statister i Venstres valgkamp.

Vi er snart vant til holdningsskift fra Venstre. Man har sågar skiftet holdning i spørgsmålet om, hvorvidt en holdning også er et standpunkt. I denne sag er det en ærlig sag, at sige at man er blevet klogere. I stedet siger Venstre, lidt uærligt, at man altid har været imod, det man faktisk stemte for. Venstre ved du sandelig hvor du har!

Rasmus Østrup Møller

Formand for Socialdemokraterne

Kandidat til kommunalvalget