Jeg, og sikkert mange borgere får meddelelse på mail eller telefon om, at der er E-post fra Fredensborg Kommune, men der meddeles intet om hvad meddelelsen handler om.


Det er måske vigtigt så derfor er der ingen vej uden om,- åbne computeren, klik på E-Boks, indtast Bruger ID, indtast Adgangskode find nøglekort indtast Nøgletal.


Man åbner meddelelsen og ser, at det er et tilbud / reklame fra kommunens klimaforvaltning om et gratis energitjek.
Borgerne bliver ofte mindet om, at det er vigtigt at man åbner sin E-Boks da meddelelser kan handle om indkaldelser til hospital, sidste frist for indbetaling, eller fortrolige oplysninger om skat og økonomi.


Hvis borgerne ofte får helt irrelevante tilbud eller oplysninger fra kommunen kan det føre til ligegyldighed over for denne vigtige form for kommunikation.

Det må være muligt i forhåndsmeddelelserne, at skrive hvad E-post meddelelsen handler om så man med det samme kan se om det vigtigt eller relevant.


Allerbedst ville det være hvis kommunens forvaltninger var mere kritisk om brugen af E-post. I den fysiske postkasse kan man fravælge reklamer eller gratisaviser, det kan man ikke for meddelelser fra myndigheder i den digitale postkasse.

John Sylvester
Sørens Alle 18
Humlebæk