Ved en velbesøgt reception på Nivaagaard Malerisamling blev der taget afsked med museets dygtige direktør, Michael Bjørn Nellemann, der efter eget ønske fratræder stillingen.

Bestyrelsesformand Joachim Clausen uddelte mange fortjente roser til Nellemanns arbejde og hans flotte resultater, et mere end fordoblet antal besøgende, hævet aktivitetsniveau og ikke mindst Michael Bjørn Nellemanns forståelse af, at dette var et lokalt samlingssted, der også kunne være nationalt og endog globalt, der kommer faktisk en del udenlandske gæster til Malerisamlingen.

Direktøren selv var beskeden nok til at fremhæve, at der bag fremgangen står et dygtigt team, og det fortsætter heldigvis sammen med en ny direktør, så Malerisamlingen kan fortsætte fremgangen, for det er en lille perle, vi har liggende her i Kommunen.

Derfor har det også været rart at mærke, at deri de seneste byrådsperioder har været relativt bred politisk opbakning til at støtte Nivågård med de nødvendige midler, der er en forudsætning for, at man kan få støtte fra fonde og blive et af de statsanerkendte museer i Danmark, et kvalitetsstempel og en forudsætning for offentlig støtte.

Det er en fattig kommune, der ikke har råd til at have gode kulturtilbud, og her er en af grundpillerne i Kommunens kulturudbud, lokalt som nationalt, som vi skal fastholde opbakningen til.

 

Bo Hilsted

Næstformand i Kulturudvalget(S)

Bregnevænget 37

3050 Humlebæk