Per Frost Henriksen fra Socialdemokratiet kan næsten ikke får hænderne ned. Det drejer sig om, at han d. 13. februar i sit indlæg i lokalpressen skriver om ”Ti års bredt samarbejde med succes”!

SF og Enhedslisten er på mange måder enige i at flere tiltag, som Socialdemokratiet påpeger, er færdiggjort eller godt på vej. Men vi kan godt få hænderne ned, da den såkaldte succes burde læne sig op af virkeligheden. Nemlig! At Fredensborg kommune år efter år har skullet gennemføre besparelser ved hjælp af grønthøstermetoden.

Dette har været på bekostning af, at stribevis af kommunale stillinger er nedlagt i effektivitetens tegn. Men også på bekostning af, at der løbes stærkt både blandt medarbejderne på rådhuset og medarbejderne ude på kommunens plejehjem, dagcentre, daginstitutioner og skoler.

SF og Enhedslisten har de forgangne 3 år samarbejdet om, at komme med forslag til budgetforlig og vores ønsker for: En kommune med plads til og for alle. Noget har vi været heldige med og andet er en forsat kamp. Hvis vi skal bruge udtrykket ”Ti års bredt samarbejde med succes”. Ja, så har det af afgørende betydning at bl.a. Socialdemokratiet i tæt samarbejde med de borgerlige partier i byrådet tør sige, at den såkaldte succes også har haft en hel del omkostninger især for de svageste og vores yderste dygtige medarbejder i kommunen og dens brugere!

Hanne Berg, Byrådsmedlem for SF
Henriette Brandt Pedersen, Byrådsmedlem for Enhedslisten