Den borgerlige regering har i rekordtempo øget antallet af fattige mennesker i Danmark ved at indføre kontanthjælpsloft, 225-timers-regel og integrationsydelse i oktober måned i år.

Selv om vi lever i det rige Nordsjælland, er der udsigt til mange flere fattige børn og voksne nu og i de kommende år, og dermed stiger uligheden og utrygheden også.


Fattigdommen efterlader voksne og børn med afsavn, f.eks. mangel på sund og varieret mad, mangel på penge til sociale aktiviteter, og erfaringerne viser også, at fattigdom medfører et svagere udgangspunkt for at fuldføre en uddannelse.

Familier med gæld og måske også har sygdom at kæmpe med, hårdest ramt af de nye regler. Andre kæmper for at få små jobs, for at leve op til 225-timers reglen, og selv om der er en stigning at spore i antallet af folk, der finder få timers arbejde om ugen, er det ikke nok til at løse problemet for de mange.


Regeringens hårdhændede politik overlader på den måde den stigende fattigdomsudfordring til os i kommunerne.
Personlig har jeg ikke oplevet så stort et behov som netop nu for at udbygge velfærden og bekæmpe uligheden.

I byrådet kæmper jeg stædigt for at skabe lige muligheder for alle børn i deres opvækst. Der er også behov for at skabe et mere rummeligt arbejdsmarked, så folk kan få en chance for at komme i arbejde. Måske kan socialøkonomiske virksomheder være en mulighed i Fredensborg kommune.


Jeg håber for 2017, at solidariteten og sammenholdet i lokalsamfundet vokser, så vi kan findes fælles løsninger på den stigende fattigdomsudfordring.

Hanne Berg, Medlem af Fredensborg byråd for SF, og
Formand for Børne- og Skoleudvalget.