Læserbrev fra Grethe Troensegaard: Fredensborg Kommune har den 28. September 2016 henvendt sig til 200-300 parcelhusejere i Humlebæk om forsøg med affaldssortering.

Principielt er jeg indstillet på at skåne miljøet, men derfra og til at få nærmest et påbud om: Husk at tømme dit affald for indhold. Betyder det, at jeg skal bruge vandressourcer til f.eks. at rengøre en dåse? Husk at metallåget fra marmeladeglasset skal sorteres for sig! Husk, husk, husk!

Den fremsendte skrivelse fra Team Miljø bærer – desværre – præg af, at sagsbehandlerne ikke ved et kuk om, hvordan affaldshåndteringen foregår, når man bor i parcelhus. Vi har i forvejen en aviscontainer, vi har en husholdningscontainer og vi har en biocontainer, som ikke er i brug. Hvordan har man dog forestillet sig, at en almindelig parcelhusejer skulle skaffe plads til fire (ja, fire) forskellige plasticposer, der skal sortere henholdsvis glas, metal, hård plast og pap. Må vi f.eks. ikke længere anvende flaskecontainerne (og dermed ikke bruge plasticposen)?

Hvor man har tænkt sig, at poser med indhold skal opbevares (i op til fire uger), inden de kan afleveres? Og tror man virkelig, at parcelhusejerne vil huske på, at man skal meddele senest kl. 15.00 mandagen før, at man har noget affald, som man så skal anbringe ude ved vejen senest kl. 6.00 på afhentningsdagen. Smukt, ikke?

Den foreslåede forsøgsordning er desværre ikke gennemtænkt. Hvad sker der f.eks., hvis der bare er en smule restaffald i sækkene, og en kat eller en ræv bider hul i sækken? Lækkert, ikke? Og konsekvensen er jo, at sækkene så ikke kan afhentes.

Jeg vil meget gerne være miljøbevidst – men den foreslåede ordning med fire plasticsække kan jeg ikke deltage i. Hvis man fra kommunens side ønsker, at et forslag skal behandles seriøst, må man samtidig foreslå, hvordan disse fire plasticposer skal opbevares – i en hel måned! Det handler jo også om æstetik.

Grethe Troensegaard
Frederikkevej 6
Humlebæk