I et læserbrev i tirsdagens Frederiksborg Amts Avis slår viceborgmester Ulla Hardy Hansen(UHH) fast, at med de seneste byrådsbeslutninger står døren til videre byudvikling i Humlebæk Syd på vid gab.


Og med betragtninger, næsten som hentet fra mine og min partifælle Carsten Nielsens indlæg om samme gennem de senere år, om at bevare Kommunens grønne særpræg taler hun for, at en vækstspiral ikke bare skaber positive resultater, men at der er afledte udgifter og uhensigtsmæssige konsekvenser af bymæssig og æstetisk karakter.


Jeg har, så længe jeg har været i politik, talt for at bevare de grønne områder i Humlebæk Syd, senest talt og stemt imod etableringen af det meget store plejecenter i Humlebæk Syd – og stemte for de Konservatives forslag om nej til udbygning af Humlebæk Syd.


Derfor forstår jeg simpelthen ikke, at de Konservative endte med at stemme for det socialdemokratiske forslag om ikke at bygge ”for nærværende”. Det eneste logiske havde da været at stemme imod, som undertegnede og Carsten Nielsen gjorde. Det er måske også det, UHH taler om, når hun siger, at de Konservative har ladet sig forføre til at bidrage til ”denne hovedløse udvikling”, men vel også de Konservatives stemme bidrag til andre bymæssige slagtninger af grønne områder i Kommunen i nyere tid.


Så jeg vil da håbe, at de Konservative – og helst flere andre partier – finder den rigtige stemmeknap, når den næste afstemning om bebyggelse dette smukke område kommer.

For den kan sagtens komme snart.
At sælge grunde for at skabe vækst er nemlig, som UHH påpeger, en dødsspiral, og det er en dødedans i visionen om at tiltrække borgere til vores kommune på grund af den unikke natur, vi er så heldige at befinde os i.

 


Bo Hilsted
Byrådsmedlem(A)