På seneste byrådsmøde under debatten om det nye tilbud til 18+ i Kokkedal kom det frem, at kriminaliteten i Kommunen, og især i Kokkedal, er faldende.

Jeg håber, det er en udvikling, der fortsætter, for sandheden er jo, at alt ikke er løst bare ved at oprette dette tilbud.

Det er kun et af de mange initiativer, som Byrådet har taget initiativ til i de seneste år, for sandheden er, at der skal arbejdes med forebyggelse af ungdomskriminalitet fra vuggestue til – ja, 18+, hvor unge, der ikke gider gå til sport, musikskole eller lignende, nu får et sted at være.

De rigtigt kriminelle kan vi ikke gøre noget ved, dem tager politiet sig af, Kommunen kan hjælpe folk ud af bandemiljøet, men vigtigst er det, at vi får stoppet fødekæden til bandemiljøet, fra unge til kriminelle.

Det sker ved gode, organiserede tilbud til alle grupper, på alle niveauer, og det er et langt, sejt træk, hvor man skal have den fornødne tålmodighed – ikke at forveksle med overdreven tolerance.

Her er det seneste skud på stammen, altså tilbuddet i Kokkedal. Giv det nu en chance – det valgte 25 af 27 medlemmer Byrådet – og lad os så evaluere det om et års tid.

 

Bo Hilsted

Byrådsmedlem(S)

Bregnevænget 37

3050

Humlebæk