Selvfølgelig skal vi politikere ikke blande os i institutionernes og forældrebestyrelser opgave med at give børnene en mættende, varieret og sund kost, selv om Venstre og Dansk Folkeparti lægger op til det. I SF har vi tillid til, at forældrebestyrelser og lederne løfter opgaven fuldt forsvarligt.

I Fredensborg kommune har byrådet langt vigtigere problemer at løse. F.eks. hvordan kan vi indfri byrådets høje ambitioner for at skabe gode rammer og lige muligheder for alle børn i daginstitutioner og skoler, når et flertal af selv samme byråd udsulter økonomien med besparelser på 24 mio de næste 4 år?

Eller hvordan kommer vi videre i Fredensborg kommune såvel som i andre kommuner med at løse integrationsopgaven, efter gårsdagsdagens strammerpakke på flygtningeområdet, hvor de tre store partier i Folketinget bed hovedet af al skam og vedtog en flygtningepolitik som betyder splittede familier, der skal vente op til 3 år på familiesammenføring, sociale ydelser nedsættes igen, og smykker kan blive beslaglagt. Respekten for alle menneskes ligeværd er under pres.

Der er nok at tage fat på - også uden frikadellekrigen!

 

Hanne Berg, SF, Fredensborg byråd,

Formand for Børne- og Skoleudvalget