Kære Omar
Tillykke med din nye post, som valgt beboerformand i Islandshøjparken.

Jeg håber du er kommet godt i gang, uanset du har været midtpunktet i noget af en mediestorm. Du er velkommen i demokratiet.


Først og fremmest, håber jeg, at du er taknemmelig over den mulighed, som demokrati har givet dig. Du er blevet demokratisk valgt af et flertal af beboerne, og netop en afstemning er en af grundpillerne i den demokratiske styreform. Ved at stille op og efterfølgende at blive valgt, har du valgt at gå demokratiets vej og må respekterer den demokratiske styreform.


Alligevel er jeg lidt bekymret, fordi du offentligt og uden forbehold bekender dig til Hizb ut-Tahrir. En organisation, som aktivt modarbejder demokrati. Man vil erstatte det med sharia, halal og haram. Det er helt skævt, og jeg tænker da over, om en boligforening i Nivå er det rette sted, at søge Kalifatet indført.
Men du skal have en chance.

Faktisk synes jeg, at dine tanker om beboerindflydelse og om hvorledes du vil gå til arbejdet med en pragmatisk og vidt favnende tilgang, er rigtig god. Jeg ved godt, at mange ikke rigtig tror på dig, men det har intet med dig, at gøre. Det skyldes kun, at vi er rigtig mange, som er meget utrygge ved den indflydelse Hizb ut-Tahrir har på integrationen.


Du nedtoner dit medlemsskab af Hizb ut-Tahrir. Opsætning af plankeværk, sommerfester og udlejning af lokaler til Frelsens hær har jo ikke meget med politik at gøre. Jeg er lige ved at give dig ret, for langt det meste kan jo klares i al mindelighed, hvis ellers du lytter til dine beboere.

Politik er jo defineret som kunsten og videnskaben at regere og derfor er dit hverv også politik. Grunden til at du ikke ville støtte den siddende bestyrelse, er politik. Og vil man regere, skal man altså lytte og respektere mindretallet.

Gør man det, så bekender man sig også til en af demokratiets andre grundpiller.
Jeg tror egentlig nok, at du vil det godt for beboerne i jeres bebyggelse, Omar! Og jeg tænker også, at du vil din nabo det bedste. Derfor ønsker jeg dig også alt det bedste i dit nye demokratiske og politiske hverv, hvis du virkelig vil det?. Jeg tror godt du forstår, at manges øjne vil være rettet imod dig. Det er en vanskelig opgave du har, fordi du er nød til, at anerkende demokrati som et grundvilkår for dit arbejde som beboerformand.


Det harmonerer ikke med din tilknytning til Hizb ut-Tahrir - uanset hvad du siger, og hvordan du fortolker demokrati og politik. Det er nemlig så universelle værdier i dit og mit samfund, at det ikke nytter at gå på kompromis. Koncentrer dig om det du virkelig tror på. Er det ikke demokrati, så overlad posten til en anden.


Med venlig hilsen
Rasmus Østrup Møller
Byrådsmedlem (S)