Den 20. januar 2015 spurgte Niels Westy, som er folketingskandidat for Liberal Alliance i Nordsjælland, i et indlæg i Ugenyt om, hvornår de konservative kommer ind i kampen til glæde for forbrugerne?

Det spørgsmål kræver naturligvis et svar.

Niels Westys indlæg er endnu et forsøg fra LAs side på at forsvare LA’s ønske om, at få etableret Hillerød storcenter, på trods af manglende opbakning fra borgere og virksomheder herunder i Fredensborg Kommune.

Vi, Det Konservative Folkeparti i Fredensborg Kommune ser ikke et sådant storcenter som værende til ”glæde” for forbrugerne i Fredensborg kommune uanset, hvor i kommunen man er bosiddende.

Der er intet belæg for at antage, at opførelse af et sådant center vil medføre større vareudbud, lavere priser og højere kvalitet/service til gavn for den enkelte forbruger i Fredensborg kommune.

Det er ikke korrekt, som Niels Westy nævner, at de Konservative skulle stå for en detailhandels politik til gavn for de få og til skade for de mange. Tværtimod.

Vi går ind for ligeværdig og fri konkurrence, men ikke for ultra liberalisme til skade for de mange og til gavn for de få. Det Niels Westy og jeg imidlertid synes at kunne blive enige om, er at vi ikke kan blive enige om Hillerød storcenter.

Lad os derfor gensidigt respektere, at vi ikke bliver enige.   

 

Christian de Jonquières

Medlem af byrådet for Det Konservative Folkeparti