Fredensborg Kommunes center for politik og strategi har udsendt en flot tryksag om potentialer i Nivå og Humlebæk.

Den er på 62 sider og der er gjort rigtig meget for at gøre sagen grafisk indbydende i tekster, farver, billeder og grafisk opsætning. På forespørgsel om hvornår man kan hente den på bibliotekerne får man svaret, ”Den bliver ikke trykt” underforstået, at hvis borgerne vil læse, eller arbejde med, oplægget på papir må de selv printe det ud.


Center for politik og strategi skriver i følgemailen:
”Vi bruger potentialeplanerne i det fremadrettede arbejde med udviklingen af kommunen. Helt konkret betyder det, at der i foråret 2015 vil blive afholdt dialogmøder i hvert af de fire bysamfund i kommunen, hvor potentialeplanerne indgår som baggrund for diskussionerne”
Hvis ønsket om borgerdeltagelse er reelt kan det ikke nytte at et så nyttigt værktøj som potentialeplanerne skal være hemmeligt.


Det kan måske være ok at korte informationer, notater og referater udsendes digitalt, men der må indføres en mere nuanceret og pragmatisk politik på digitaliseringsstrategien.


Det er få, selv politisk engagerede medborgere, der vil gå på biblioteket og betale 124,- kr. for at få et print til brug for de dialogmøder man må-ske gerne vil deltage i.


For at undgå eventuelt spild bør kommunen som det mindste tilbyde at den slags oplæg kan bestilles til afhentning på det nærmeste bibliotek.

 

Med venlig hilsen
John Sylvester
Sørens Alle 18
Humlebæk