Coronasmitten stiger i hele landet og også i Fredensborg Kommune. Vi ser en stigning i alle kommunens bysamfund, og kommunen iværksætter derfor en række tiltag, der skal mindske smittespredningen. Smitten rammer især de 0-19 årige og de ikke-vaccinerede i kommunen.

Da smitten især stiger blandt børn og unge, iværksætter kommunen nu en række tiltag på skoler og daginstitutioner. Det sker med afsæt i Sundhedsstyrelsens anbefalinger til kommuner med højt smittetryk.

Alle forældre er i dag blevet orienteret om de nye tiltag, som blandt andet indebærer et øget fokus på at holde børn i skole, SFO og daginstitutioner i faste grupper samt øge brugen af udendørs undervisning og aktiviteter. Dertil kommer ikke mindst øget testkapacitet på skolerne og fokus på håndvask, afspritning mv.

"Det er ærgerligt, at vi nu igen skal tage livtag med coronasmitten. Men smitten stiger så hurtigt, at der er behov for at genindføre nogle af de initiativer, som vi ved virker. Samtidig har vi haft for øje, at både undervisning og pædagogik skal kunne fortsætte på samme høje faglige niveau", siger borgmester Thomas Lykke Pedersen og tilføjer:

"Vi skal helst undgå yderligere stramninger, og derfor vil jeg gerne igen opfordre alle - børn, unge og voksne - til at være opmærksomme på at holde afstand og bruge håndsprit. Og så vil jeg kraftigt opfordre de sidste unge og voksne til at blive vaccinerede. Vi ligger som kommune på en ikke særlig flatterende 76. plads med hensyn til vaccination, og det er slet ikke godt nok, hvis vi skal bremse smitten og undgå nye restriktioner".

Sundhedsmyndighederne opfordrer til, at børn fra 9 år og op, som ikke indenfor de sidste 12 måneder har været smittet med Corona og ikke er vaccinerede, bliver testet to gange om ugen.

Fredensborg Kommune opjusterer derfor testkapaciteten på skolerne hurtigst muligt.

Indtil testkapaciteten er skruet op, opfordrer kommunen borgerne til at benytte de lokale testmuligheder. Dags dato er der PCR-testning i Humlebæk Center og kviktest i Holmegårdscentret i Kokkedal.

Læs mere her: www.fredensborg.dk/corona