I overensstemmelse med regeringens nye retningslinjer for coronapas, indførte man fra fredag den 21. maj stikprøvekontrol af dette, på bibliotekerne i Fredensborg. Det er personalet som foretager stikprøvekontrol af coronapasset. Til gengæld behøver man ikke vise det, hver gang man kommer ind på biblioteket

Det er stadig et krav, at man har et gyldigt coronapas, hvis man vil benytte bibliotekerne i Fredensborg Kommune til andet end at afhente reserveringer og aflevere sine lån, men man vil med de nye retningslinjer altså ikke nødvendigvis blive bedt om at finde det frem.

Som det hele tiden har været tilfældet, siden bibliotekerne genåbnede i april efter corona-nedlukningen, kan man helt uden coronapas afhente på forhånd reserverede materialer i bibliotekets ”click & collect”-ordning samt aflevere sine lån. Uanset hvad skal man gøre det i bibliotekets bemandede åbningstid, da der endnu ikke er åbnet for selvbetjent adgang formiddage og aftener.

Et gyldigt coronapas består af enten en negativ corona-test, som er højst 72 timer gammel, dokumentation for overstået corona-infektion, som er højst seks måneder gammel, eller dokumentation for, at man har modtaget mindst ét stik af en corona-vaccine for minimum 14 dage siden.