I denne uge åbner der fire corona-testcentre med kviktest i Fredensborg Kommune. De skal bruges af både borgere og kommunens ansatte. De nye testcentre åbner i kommunens fire bysamfund: Kokkedal, Humlebæk, Fredensborg og Nivå.

Det første åbner tirsdag i Egedalshallen i Kokkedal, mens de øvrige følger efter hurtigst muligt. Alle centrene drives af Copenhagen Medical.

"Det er en super god løsning, hvor alle vores borgere allerede i denne uge får nem og hurtig adgang til en test tæt på deres bopæl. Samtidig er det er en langt mere effektiv måde at teste mange af vores medarbejdere på. Så det er med andre ord en god nyhed for alle i Fredensborg Kommune", siger borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Testen er en kviktest som udføres i næsen. Som noget nyt kan man forlade centeret to minutter efter testen og får ca. 30 minutter efter en SMS med resultatet. Smittede bliver dog også kontaktet telefonisk.

Der skal ikke bestilles tid.

Åbningstider bliver kl. 8-18 alle hverdage, mens åbningstider for weekender endnu ikke er fastlagt, men formentlig bliver kl. 10-14

Kokkedal: Egedalshallen, Holmegårdsvej 3, 2980 Kokkedal
Åbner tirsdag den 23. februar. Daglig åbningstid 8-18

Humlebæk: Humlebæk Idrætscenter, Langebjergvej 567, 3050 Humlebæk
Åbner onsdag den 24. februar. Åbningstid mandag til fredag kl. 8-18. Lukket lørdag og søndag (her kan Egedalshallen benyttes)

Fredensborg: Fredensborghallen, Kastanievej 18, 3480 Fredensborg
Åbner torsdag den 25. februar. Åbningstid mandag til fredag kl. 8-18. Lukket lørdag og søndag (her kan Egedalshallen benyttes)

Nivå Skole Nord, Hallen, Mariehøj 501, 2990 Nivå
Åbner fredag den 26. februarÅbningstid mandag til fredag kl. 8-18. Lukket lørdag og søndag (her kan Egedalshallen benyttes)

Kommunen opfordrer borgerne til at følge med på kommunens hjemmeside og Facebookside, som løbende opdateres med nyt om testcentrene, placering, åbningstider mv.