Fredensborg Kommune har ved borgmesteren og social- og seniorudvalgsformanden sendt et åbent brev til regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, med et ønske om at få placeret et Covid-19 vaccinationscenter i Fredensborg Kommune.

I brevet til regionsrådsformanden står følgende:

Et effektivt og hurtigt vaccinationsforløb er afgørende for, at vi får nedkæmpet Covid-19 – også i vores del af landet. Det er derfor også vigtigt, at flest mulige borgere får nem adgang til at blive vaccineret, så afstand og transporttid ikke bliver afgørende for borgernes valg af, om de vil vaccineres ellers ej. 

På den baggrund vil vi stærkt anbefale, at der snarest oprettes et vaccinationscenter i Fredensborg Kommune. Det kunne fx være i en af byerne langs Kystbanen og Helsingørmotorvejen. Dermed vil en meget stor del af borgerne i Nordsjælland få nem adgang til vaccination med enten kollektiv transport eller bil. Den placering vil ikke mindst tilgodese de mange af vores borgere, som af forskellige årsager har svært ved at komme til Hillerød, bl.a. fordi de kollektive transportmuligheder pt. er mangelfulde og besværlige.

Ved at placere et vaccinationscenter i Fredensborg Kommune vil Region Hovedstaden med andre ord komme et stort skridt nærmere vores fælles mål om hurtigt at kunne realisere et effektivt og dækkende vaccinationsforløb, skriver borgmester Thomas Lykke Pedersen og Formand for Social- og seniorudvalget, Hans Nissen i et brev sendt tirsdag den 26. januar 2021 til regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen.