Smittetrykket i Fredensborg kommune er nu det andet højeste i lande, det har fået borgmester Thomas Lykke Pedersen til at reagere og skrive en besked ud til borgerne via kommunens Facebook-side, Samtidig har han skrevet ud til forældre med skolebørn, vedrørende håndteringen af skole-arbejde på kommunens skoler.

Udviklingen på smitteområdet skal stoppes! Det kan og skal vi alle bidrage til, skriver Thomas Lykke Pedersen her til aften på Facebook og fortsætter:
Hvad kan du gøre: Husk at holde god afstand – både i butikkerne, busserne og udenfor.
Se så få andre personer som muligt – og højest fem. Meget gerne færre. Hold dig hjemme så vidt muligt. Brug håndsprit og vask hænder ofte. Husk mundbindet.

Bliv testet (fx i Egedalshallen i Kokkedal i hvor du bare kan møde op uden at bestille tid)

Det er en svær tid – men hvis vi alle hjælper til, kan vi banke smitten ned i fællesskab. Det håber jeg derfor, du vil bidrage til, slutter borgmesteren.

www.fredensborg.dk/corona  kan man læse mere om test, vaccine mv. 

Beskeden kommer på en dag, hvor Falck, der driver testcentret i Kokkedal, har meddelt at de på landsplan lukker alle deres centre ved udgangen af januar 2021, efter de har tabt en udbudsrunde.

Vi har spurgt borgmesteren til hvad det kommer til at betyde lokalt og om der kommer et alternativ. Han henviser til kommunens hjemmeside om corona, her sendes man videre til Falcks hjemmeside, hvor det fremgår at centrene lukker ned 31. januar 2021.

Brev til forældre med skolebørn

Borgmesteren og formand for Skoleudvalget i kommunen, Per Frost Henriksen, har via skoleportalen Aula, i dag skrevet ud til alle forældre med baggrund i den virtuelle undervisning i det at forældre har henvendt sig om såvel færre som flere undervisningstimer samt bedre mulighed for at kunne tilrettelægge skoledagen hjemme.

Med brevet håber borgmesteren og udvalgsformanden om at de kan bidrage til at afstemme hinandens forventninger, hvad angår elever, forældre, lærer og pædagoger. De ridser op hvorldedes skolegangen tilrettelægges og de anderkender det store arbejde som forældrerne lægger ude i hjemmene, som forældrerne takkes for.i denne svære tid med Corona.