Den kommende tid må beboerne på de syv plejehjem i kommunen og botilbuddet Lindegården kun få besøg indendørs af en snæver personkreds. Det sker for at undgå, at den generelle stigning i COVID-smitten i kommunen også rammer beboere og medarbejdere.

På kort tid er antallet af COVID-smittede borgere i Fredensborg Kommune steget kraftigt. Derfor har Styrelsen for Patientsikkerhed nu pålagt kommunen at indføre en række nye besøgsrestriktioner på kommunens plejehjem.

"Det er både trist og ærgerligt, at vi nu igen må indføre strenge begrænsninger for besøg hos beboerne på vores plejehjem og botilbud. Jeg ved, at det rammer mange af vores ældre, deres familier og venner, som har stor glæde ved at kunne se hinanden", siger Hans Nissen, der er formand for Social- og Seniorudvalget, og uddyber:

"Den seneste tid har vi set en kraftig stigning i antallet af smittede her i kommunen. Smitten florerer primært blandt de unge, og vi har heldigvis ikke haft smitte indenfor på plejehjemmene endnu. Sådan skal det fortsat være - og derfor opfordrer jeg alle kommunens borgere til at passe rigtig godt på, så vi hurtigt får nedbragt smitten - og dermed også kan få besøgsrestriktionerne afskaffet igen".

Styrelsen for Patientsikkerhed begrunder påbuddet med: "Der er ved beslutningen om påbud lagt vægt på, at der i den seneste uge i Fredensborg Kommune er konstateret 174 smittede borgere pr. 100.000 indbyggere".

Alle beboere og pårørende får direkte besked om de nye restriktioner.

Besøgsrestriktionerne kan også ses på kommunens hjemmeside.