Der var stor gensynsglæde, da lånerne den 18. maj klokken 10 begyndte at indfinde sig på Fredensborg, Humlebæk og Nivå Bibliotek igen efter den lange lukning som følge af coronapandemien.

Endelig er det muligt at få fingrene i rigtige fysiske bøger igen, som mange har måttet undvære, samt at få hjælp af personalet til at reservere og finde den næste læseoplevelse.

For de besøgende har glæden over, at biblioteket er tilbage, foreløbig nemt overskygget, at tingene ikke er helt som før, coronavirussen lukkede samfundet ned. Ud over at biblioteket har fået en markant duft af rengøringssprit, må de besøgende kun lige udføre de mest basale biblioteksforretninger – låne, aflevere og finde bøger på hylden – før de skal forlade stedet igen. Alle siddepladser er blevet forsynet med afspærringstape.

Selv prins Christians ikoniske træhest, som har været placeret på Fredensborg Bibliotek siden prinsens dåb i 2006 og været et hit blandt byen børn lige siden, er henvist til et hjørne og iført den rød/hvide tape.

Bortset fra disse tiltag ligner Fredensborg Bibliotekerne heldigvis stadig det de er, nemlig biblioteker. Og med næsten 2.000 besøgende bare i de første to dage efter åbningen for de tre afdelinger til sammen, har borgerne i Fredensborg Kommune vist, at de ikke har glemt biblioteket.

Ligger man stadig inde med biblioteksmaterialer derhjemme, fra før biblioteket lukkede ned, har man helt til den 7. juni til at aflevere dem uden at skulle betale gebyr for for sen aflevering. Man skal blot sikre sig, at man gør det på et tidspunkt, hvor biblioteket er åbent med betjening, da al selvbetjent åbningstid indtil videre er suspenderet.

Den betjente åbningstid er indtil videre mandag-torsdag 10-13 og 16-19 samt fredag-lørdag 10-13.