Coronakrisen lukkede landets musikskoler, men det stoppede ikke musiklærerne på Fredensborg Musikskole, som straks begyndte at fjernundervise deres elever over internettet. Derudover forlænges skoleåret med to ekstra uger for alle hold samt yderligere en uge for soloeleverne. 

Straks efter nedlukningen skiftede alle musikskolelærerne deres faste lokaler ud med fjernundervisning via internettet. Det er bestemt ikke optimale forhold at lære musik under, men undervisningen har alligevel stor betydning for eleverne, fortæller formand for Kulturudvalget Ulla Hardy-Hansen:

”Glæden ved musik skal ikke fordufte på grund af en cornavirus. Jeg er derfor glad for, at musiklærerne med det samme kastede sig over hjemmeundervisningen – selvom den er både svær og udfordrende.
Da det fortsat er uvist, hvornår musikskolen kan åbne igen på normal vis, er det besluttet at forlænge skoleåret med to uger for alle hold og sammenspil, og yderligere én uge for soloeleverne. På den måde håber vi, at vi får mulighed for at se alle skolens elever igen inden sommerferien”.

De mange koncerter er en anden vigtig del af musikskolens aktiviteter, som desværre måtte aflyses. Men her har skolen også fundet alternativer:

”Vi havde netop taget hul på forårets koncerter, da alting lukkede ned pga. Covid-19. Dygtige lærere på musikskolen producerede derfor i stedet en digital elevkoncert, som vi blandt andet sendte til kommunens plejecentre, hvor vi håber den muntrede op i en svær tid”, siger Maria Blum Bertelsen, der er leder af musikskolen.

Nye elever – som gerne vil lære at spille på et instrument, dele glæden ved musik og få nye venner, kan nu sikre sig en plads i skoleåret 2020/21 på Fredensborg Musikskole. Se mere på skolens hjemmeside.

Billedetekst:
Hjemmeundervisning kræver en del udstyr og teknisk sans. Her ses hvordan en af musikskolens lærere har indrettet et hjemmestudie.