Efter at have været lukket i mere end to måneder på grund af corona-/covid-19-pandemien åbner Fredensborg Bibliotekerne endelig igen mandag den 18. maj 2020. Det bliver dog et anderledes bibliotek, man vil opleve, da der vil blive taget strenge sundhedsmæssige hensyn.

For det første vil åbningstiderne være ændret. De vil for både Fredensborg, Humlebæk og Nivå Biblioteks vedkommende være mandag til torsdag kl. 10-13 og 16-19 og fredag og lørdag kl. 10-13. Denne åbningstid vil være med betjening, og derudover vil der ikke være adgang til bibliotekerne.

 

Selve besøget på biblioteket vil for mange også se anderledes ud. Det vil kun være tilladt at låne, aflevere, få hjælp af personalet og finde bøger med mere på hylderne. Man må ikke benytte biblioteket til at læse avis, lege med sine børn i børneafdelingen, lave lektier, holde møder og så videre, og man kan ikke benytte offentlige pc’er, printere og kopimaskine. Alle besøg på biblioteket skal med andre ord være så korte som muligt. Det vil derfor være en god idé at reservere bøger på forhånd via bibliotekets hjemmeside og vente på besked om, at de kan afhentes, før man kommer.

 

For at sikre god hygiejne på bibliotekerne opfordres man til at spritte hænderne af, når man ankommer og forlader biblioteket. Der vil være opsat håndsprit til dette formål ved indgangen, og personalet vil hyppigt rengøre skærm og tastatur på selvbetjeningsautomaterne. Bøger og andre materialer, der bliver afleveret, vil komme i karantæne i 48 timer, før de kan lånes igen.

 

Som alle andre steder skal afstandskravet på en meter naturligvis også opretholdes på biblioteket, ligesom det er vigtigt, at ikke for mange mennesker befinder sig på biblioteket samtidig. Man kan derfor komme ud for, at man må vente med at komme ind, til andre har forladt stedet, eller man bliver bedt om at fordele sig mere.

 

For at begrænse tilstrømningen af mennesker, og for at personalet skal kunne følge med, opfordrer Fredensborg Bibliotekerne i øvrigt til at man venter lidt med at aflevere de lån man har haft liggende derhjemme i lukkeperioden. Man vil nemlig have helt til den 7. juni til at aflevere, uden at der skal betales gebyr.

 

På trods af restriktionerne i brugen af biblioteket, som vil vare foreløbig til starten af juni, håber Fredensborg Bibliotekerne, at besøgende på biblioteket vil opleve et behageligt og sikkert bibliotek.