Der vil blive tilbudt gratis vaccination mod lungebetændelse (pneumokok) til alle i risiko-grupperne for COVID-19. De første vacciner vil blive leveret i løbet af april og skal tildeles de mest sårbaregrupper efter en konkret lægelig vurdering, det oplyser Niels Søndergaard der er formand for Fredensborg Seniorråd.

Efter Sundhedsstyrelsens anbefaling skal de første vacciner tilbydes til beboere på plejecentre og til ældre, der er fyldt 65 år med en kronisk lidelse (f.eks. hjerte- og karsygdomme, lever- og nyresygdomme) samt til personer under 65 år, som er i særlig høj risiko for alvorlig pneumokoksygdom.

Seniorrådet har modtaget en rapport fra Fredensborg Kommunes Ældrechef, som fortæller os, at vi har fra 1 til 5 personer på hospitalet på grund af corona. Disse personer har ingen tilknytning til plejecentre, hverken beboere eller personale. Det samme gælder beboere og plejepersonale inden for hjemmeplejen.

Vi vil derfor gerne komplimentere Fredensborg Kommune for et meget fint og effektivt arbejde i denne rædsomme tid. Vi er altid åbne for at støtte initiativer, der fremmer de ældres sundhed og trivsel, siger Niels Søndergaard fra Fredensborg Seniorråd. han uddyber tilbudet i et interview med Radio Humleborg der bringes sønda i programmet Morgenkrydderen mellem kl. 10-12 med genudsendelse mandag kl. 18-20 og senere som podcast her på hjemmesiden.