Endnu en brev er i denne uge landet i borgernes e-boks fra Fredensborgs borgmester Thomas Lykke. Han skriver:

Hendes Majestæt Dronningen har i hendes tale til danskerne fra Fredensborg Slot sagt, at Coronavirussen er en uønsket gæst, og at vi skal tage sundhedsmyndighedernes anbefalinger alvorligt. I Fredensborg Kommune følger vi sundhedsmyndighedernes anbefalinger og aktiverede for en uge siden kommunens nødberedskab.

Det har desværre vidtrækkende og mærkbare konsekvenser for alle borgere. Men disse foranstaltninger er absolut nødvendige for, at vi kan beskytte vores svageste borgere og sikre, at vi fortsat har et sundhedsvæsen, der kan fungere. Coronasmitten har sat kommunens sundheds- og ældrepleje under et helt ekstraordinært pres. Det gælder især hjemmeplejen og vores plejecentre.

Selv om vores medarbejdere i disse kritiske dage yder en fantastisk indsats, har vi måske snart brug for endnu flere hænder. Derfor er vi meget interesserede i at høre fra alle borgere, som har (eller studerer på) en sundhedsfaglig uddannelse og som på timelønsbasis har mulighed for at give en hånd med. Man kan også være gået på pension eller arbejde i en anden branche, hvor der i disse tider ikke er behov for sundhedsfaglige kompetencer.

Målet er, at vi hele tiden har tilstrækkeligt med kvalificerede medarbejdere til at sikre borgernes behov. Hvis du er interesseret, vil vi meget gerne høre fra dig. Du kan læse mere på: www.fredensborg.dk/frivillig

Genbrugspladserne er desværre blevet lukket for private borgere indtil videre, idet vi også her følger sundhedsmyndighedernes anvisninger. Det er mit håb, at vi snart kan genåbne pladserne og beder indtil videre alle borgere beholde affaldet hjemme eller benytte mulighederne for afhentning af haveaffald og storskrald. Det kan du også læse mere om på kommunens hjemmeside. Erhvervslivet kan indtil videre benytte genbrugspladsen på Vandtårnsvej i Kokkedal. I disse uger befinder vi os i en helt ekstraordinær situation, som vi aldrig har prøvet før i Danmark. Det giver selvsagt anledning til bekymring hos mange. Vi skal holde sammen ved at holde afstand - og ved fælles hjælp og forståelse vil det lykkes os at komme gennem denne krise, så vi inden længe igen kan vende tilbage til vores normale hverdag.

Jeg vil samtidig gerne opfordre til, at vi i disse uger alle holder lidt ekstra øje med om naboen, familie og venner også har det godt. Det gælder ikke mindst vores ældre medborgere. På trods af den svære tid vi befinder os i, oplever jeg overalt forståelse og god stemning hos borgere, ligesom jeg ser et fantastisk gå-på-mod hos alle vores dygtige medarbejdere, som på den ene eller anden måde bekæmper coronasmitten ude i den yderste forsvarskæde. Pas ekstra godt på hinanden!

Med venlig hilsen Thomas Lykke Pedersen