Kulturhusforeningen i Fredensborg gl. bio, Børnejazz Fredensborg og Fredensborg Bibliotekerne har på grund af Corona-risko aflyst et stribe arrangementer i den kommende tid. Læs her hvilke.

Kulturhusforeningen for Fredensborg gl. biograf har overvejet situationen omkring corona i forhold til arrangementer i Gl. Bio og de har også drøftet situationen med kommunens kulturforvaltning. 

To hensyn er vigtige: Almindelig modvirkning af risiko for smittespredning samt beskyttelse af udsatte grupper, særligt ældre og kronisk syge. Risikoen for en epidemi, der overstiger hospitalsvæsenets kapacitet, er jo skræmmende for os alle, fortæller formand Poul Juul i en pressemeddelelse. 

Kommunens anbefaling I forhold til afvikling af arrangementer for større grupper er, at deltagerantallet ikke bør overstige halvdelen af lokalets kapacitet. Altså lige som regeringens og sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Salen i Gl. Bio opleves fuld, når der er 100 til stede, også selv om brandmyndighederne tillader 150 personer som maksimum. I den aktuelle situation anbefales, at man ikke tager flere end 50-60 personer ind til et arrangement i salen og ikke mere end 20-25 i kælderen. 

Kulturforeningen har besluttet at aflyse/udsætte et planlagt arrangement den 28.3. med Slotsforvalteren, der er helt enig i beslutningen. En rockkoncert med Moomjam den 16.5. overvejes, og der drøftes situationen med kunstnerne, for uanset hvad har en beslutning konsekvenser for både dem og os.

Tidligere har FNYK overvejet deres traditionelle forårsudstilling i påsken, men har nu tilsluttet sig aflysningerne og dermed bakker alle op om beslutningen om at stort set alle aktiviterer i gamle bio lukkes ned frem til den 29. marts fortæller Poul Juul og fortsætter at mange også har aflyst påsken over f.eks. folkedanserne - Vi opretholder alle reservationer, se kalenderen på www.fredensborgbio.dk.

Det er op til hver enkelt forening selv at beslutte, hvad man gør. En god ting er, at evt. aflysning af brug af Gl. Bio, ikke har nogen direkte økonomiske konsekvenser i forhold til os. Og man kan jo altid booke Gl. Bio til et arrangement på et senere tidspunkt.

Kulturhusforeningen melder ud igen, såfremt der kommer mere specifikke restriktioner eller anbefalinger, der har direkte betydning for brug af Gl. Bio.

Børnejazz aflyser også 

Et af de arrangementer som pgså er blevet aflyst i Fredensborg gl. Bio er Børnejazz Fredensborgs koncert den 29. marts med Casper Mikkelsens Dejlige JazzBand .

Det sker igen på grund af Fredensborg Kommunes skærpede corona-regler for indendørs arrangementer. Børnejazz Fredensborg fortæller at alle, der har købt billet bedes kontakte formand Mette Riis på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. / tlf 27280729 for refundering. Foreningen arbejder på at kunne præsentere Casper Mikkelsens Dejlige Jazzband senere på året.

 

Fredensborg Bibliotekerne aflyser alle arrangementer på grund af covid-19

Frem til påske er alle planlagte arrangementer på Fredensborg Bibliotekerne aflyst. 

Som en sikkerhedsforanstaltning mod udbredelsen af coronavirus/covid-19 har Fredensborg Bibliotekerne besluttet at aflyse eller udsætte alle planlagte arrangementer foreløbig frem til påske.

 

Det drejer sig om følgende arrangementer:

· 14.3: ”Kom og hør om Mira fra de populære børnebøger”

· 17. og 19.3: Booktalks i alle afdelinger

· 31.3: Streaming-foredrag om dybhavet

· 2.4: Samtalesalon

 

Også håndarbejdscafé den 2.4., slægtsforskningscafé den 6.4. og alle faste it-caféer, lektiecaféer, fædreklub og morgensang er aflyst. 

Fredensborg Bibliotekerne vil om muligt, og hvis det er relevant, forsøge at finde nye datoer til de aflyste arrangementer. Eventuelle nye datoer vil blive offentliggjort på Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside. 

Har man tilmeldt sig de aflyste arrangementer vil man få direkte besked. Fredensborg Bibliotekerne vil i øvrigt holde åbent som normalt indtil videre.