En lærer på Endrupskolen er sendt i karantæne efter at personen har været udsat for smitte med Covid-19, det skriver Frederiksborg Amts Avis mandag på deres netside. Styrelsen for Patientsikkerhed har oplyst til skolen, at der ikke er risiko for elever og øvrige medarbejdere, da læreren ikke har været syg og derfor ikke har kunnet smitte videre.

Fredensborg Kommune bekræfter tilfældet og oplyser til avisen at man kun får besked, hvis det er en person, som er ansat i kommunen eller hvis det er en person, som kommunen yder hjælp til. Derfor kender man ikke til det totale antal smittede i kommunen. Men det oplyses at fem edarbejdere, ikke kommer på arbejde i øjeblikket.

Fredensborg Kommune har en intern hotline for medarbejderne, hvor de kan ringe og søge råd og vejledning om Corona-virussen.

Med andre ord er der én person, der er ansat i kommunen, som er i egentlig karantæne i øjeblikket.

Via kommunens digikanaler har man desuden udsendt info til forældre med en vejledning omkring tæt personkontakt. Det er en vejledning i at undgå håndtryk og kram, der gælder for skolebørn og opefter. Det sker for at nedsætte risikoen for smittespredning. Derfor bør man ikke give kram, knus og håndtryk.