Dagens smittetal for Fredensborg Kommune er lige tikket ind og det ser lovende ud. Incidenstallet er faldet til 100, og der er kun 41 registrerede positive tilfælde af covid-19.

Et højt antal smittede bredt fordelt på hele kommunen er årsagen til, at både skoler og liberale erhverv fortsat venter på genåbning. Skolerne har over påsken forberedt sig grundigt på både hjemmeundervisning og genåbning. Den 6. april er kommunens smitteincidens på 135 med 55 smittede de seneste 7 dage og der med staidg i top 10 over flest smittede personer pr. 100.000 indbyggere.

Gennem den seneste tid er smittetallet i Fredensborg Kommune steget voldsomt, især Nivå og Kokkedal har været hårdt ramt. Det fik i fredags byrådsmedlem Louise Mehnke til at sætte en frivillig info-kampagne i gang. Radio Humleborgs reporter John Macko har lavet et interview med Louise Mehnke om initiativet. Hvilket kan høres her.

Som i mange andre kommuner i Hovedstadsområdet er smittetallet i Fredensborg Kommune stadig i den høje ende. Smitten vurderes i forhold til incidens-tallet. Derfor opfordres der stadig til at alle skal lade sig teste.

Gennem den seneste uge, er smittetallet i Fredensborg Kommune steget markant, værst ser det ud i Kokkedal og Nivå. Lørdag var incidens-tallet dobbelt så højt som landsgennemsnittet, derfor er der nu frivillige der har taget initiativ til en informationskampagne med plakater, løbesedler og videoer på flere sprog.

På grund af stigende smitte har Epidemikommissionen rådgivet om at udskyde genåbningen af de liberale erhverv i fem danske kommuner foreløbigt til og med d. 11. april 2021. Og det gælder bl.a. for Fredensborg Kommune.

Det blev ganske kortvarigt at Fredensborg Kommune tilbød Corona-kviktest i samarbejde med Copenhagen Medicals på 4 lokale test steder. Tre af stederne nåede knap at åbne op før de er blevet lukket igen.

Fredensborg kommune har her til aften fået et påbud fra Styrelsen For Patientsikkerhed om at lukke samtlige skoler og tilhørende fritidsordninger fra den 31. marts 2021 til og med d. 11. april.

I denne uge åbner der fire corona-testcentre med kviktest i Fredensborg Kommune. De skal bruges af både borgere og kommunens ansatte. De nye testcentre åbner i kommunens fire bysamfund: Kokkedal, Humlebæk, Fredensborg og Nivå.

Fredensborg Kommune har meddelt den aktuelle status på COVID situationen i kommunen, pr. 22. marts 2021. Og smitten stiger desværre igen. Smitten er særligt udbredt blandt de helt unge og hos borgerne i Kokkedal.

Det er afgørende for indsatsen mod Corona, at smittekæderne bliver brudt hurtigt. Derfor skal kommunen nu bistå med smitteopsporingen.

Antallet af smittede blev torsdag opgjort til 66. Fredensborg Kommune er dermed rykket ned på en 6. plads blandt landets kommuner med en incidens på 162.

Byrådet i Fredensborg Kommune har besluttet, at det under Covid 19 pandemien skal være muligt at søge orlov fra dagtilbud til sit barn. Orloven kan søges en gang i perioden 8.februar til 30. april 2021 for en sammenhængende periode på minimum en måned.

Som vi kunne berette om i sidste weekend, er smittetallet i Fredensborg Kommune og i særdeleshed i Kokkedal i voldsomvækst. Siden er det kun gået en vej og desværre den forkerte. Det har bevirket at Fredensborg Kommune har landeets næst-højeste smittetal. Det sættes der nu ind for, og en stribe testambassadører har været og er fortsat ude og stemme dørklokker.