Fredensborgs gave til HKH Prins Henrik er en 500 år gammel keramikhest fra Ming-dynastiet. Den blev overrakt i onsdags den 28. maj 2014, på Fredensborg Slot af borgmester Thomas Lykke Pedersen og kommunaldirektør Kim Herlev Jørgensen.

Da HKH Prins Henrik i onsdags tog imod gaver til sin kommende 80 års fødselsdag den 11. juni, var han ekstra varsom med gaven fra Fredensborg Kommune. Gaven indeholdt en antik skulptur af en hest med rytter. Skulpturen er glaseret og bemalet keramik og stammer fra Ming-dynastiet i Kina fra år 1368 – 1644.

Skulpturen menes at være fra 1500-tallet og er fundet i en storgrav, som man kender det fra den berømte terrakottahær ved Xian i provinsen Shaanxi.

Gaven blev overbragt til HKH Prins Henrik på Fredensborg Slot i dag af en delegation fra Fredensborg Kommune bestående af borgmester Thomas Lykke Pedersen og kommunaldirektør Kim Herlev Jørgensen.

”Vi ønsker Prinsgemalen et stort tillykke med den runde fødselsdag den 11. juni. Vi har af åbenlyse årsager meget nære bånd til Kongehuset, og vi sætter stor pris på den store interesse Prinsgemalen udviser i lokalsamfundet. Derfor håber vi også meget, at gaven falder i god jord”, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Ming-hesten med rytter måler 40 centimeter i højden.