Fredensborg Jazzklub 2013-2014

Fredensborg Jazzklub, som er en del af Radio Humleborg, og restauratør Henrik Rasmussen byder velkommen til dansevenlige jazzarrangementer i Restaurant Fredensborghusenes flotte Festsal i Utzonbebyggelsen på Bakkedraget 43, Fredensborg. Nedenfor kan du læse om kommende arrangementer.

Lørdag 30. november 2013 - Claus Forchhammers Orkester (kl. 12,30 - 16,00) Julefrokostjazz

Fredag 17. januar 2014 - Hot Society Orchestra

Fredag 21. februar 2014 - River Jazz & Blues Band

Fredag 21. marts 2014 - Dragkedjan Jazzband

Alle aftenarrangementerne (bortset fra julefrokosten) starter med en lækker jazzbuffet i restauranten kl. 18,30. Dørene åbnes dog allerede kl. 18,00.

Der er billetsalg i Fredensborg Boghandel, Jernbanegade 9 A, 3480 Fredensborg. Telefon 48 48 01 73. Billetter incl. jazzmenu koster 200,- kr. og hvis man kun er til jazz (fra kl. 20,00) koster der 70,- kr.

Nedenfor kan man læse mere om de jazzbands, som besøger Fredensborg Jazzklub.

Læs mere om restauranten i Fredensborghusene www.rest-fredensborghusene.dk

Se arrangementer i øvrige jazzklubber på www.all-that-jazz.dk

 


 

Den 30. november 2013 (JULEFROKOST)


CLAUS FORCHHAMMERS ORKESTER – en tradition ved juletid


Medens du nyder den dejlige julefrokost underholder Claus Forchhammers Orkester med Anette Strauss med dejlige jazztoner.

Claus Forchhammers Orkester med Anette Strauss blev dannet i 1986, og består af musikere med foden solidt plantet i den traditionelle jazz. Anette Strauss og Claus Forchhammer har forsket i gamle næsten glemte amerikanske melodier og evergreens helt op til vor tid, og har arrangeret dem, så de passer ind i orkestrets varme og charmerende spillestil. Det hele krydres med Anette Strauss helt vidunderlige sangstemme.

Claus Forchhammer (klarinet), Anette Strauss (piano og vokal), John Nees (banjo), Ole Olsen (bas), Claus Lauesen (trommer).Hot Society Orchestra fredag 17. januar 2014


Hot Society Orchestra spiller New Orleans Jazz, Spirituals og Jazzstandards, alt i alt en god blanding af dejlig dansevenlig jazzmusik.

Hør f.eks. Amazing Grace, Wiegenlied, Maryland my Maryland eller Sommersolen skinner, og som orkesteret selv udtaler:

Swingende glad New Orleans / Dixieland musik. Vi spiller på Jazzfestivals, til by- og havnefester, til firmafester, receptioner og private fester, jazzklubber - alle steder, hvor god jazzmusik er med til at skabe en god og glad stemning.

De 6 musikere i Hot Society Orchestra er:

John Knudsen (trompet), Preben Nissen (trombone), Lars Grangård (klarinet), Tom Folting (bas), Jørgen Fjelstrup (trommer) og orkesterleder Finn Nielsen (banjo).

Se mere om orkesteret på www.hotsocietyorchestra.dk

 

River Jazz & Blues Band fredag 21. februar 2014


River Band kom til verden i 1971 i Vestjylland, med musikere bosiddende i området omkring Lemvig og Holstebro, hvor Storåen flyder i landskabet. Det er heraf navnet River Band er opstået.

River Band har på sine mange turneer i ind- og udland nydt stor succes med sin særlige stil, en blanding af traditionsbevidsthed og evnen til at overraske.

Bandets levende spillestil indeholder et repertoire med bl.a. blues, gammel jazz og swing.

De 6 musikere har en fælles evne til at komme publikum i møde med elegante arrangementer og inciterende danserytmer.

Besætningen i River Band er følgende:

Orkesterleder Torben Lassen (trompet), Allan Bjerregaard (trombone), Karen Sørensen (piano), Filt Kristensen (tenorsaxofon), Jørgen Nielsen (bas) og Nikolai Banke (trommer).

Se mere om orkesteret på www.riverband.dk

 

Dragkedjan Jazzband fredag 21. marts 2014

Dragkedjan Jazzband for fuld udblæsning i Hällevik

Foreningen Dragkedjan (det svenske ord for lynlås), som har hjemsted i Hällevik i Blekinge, er den forening som har taget initiativ til Hällevik Tradjazz Festival. Foreningen står for at få alle de mange koncerter ved Sveriges største traditionelle jazzfestival til at hænge sammen. Derfor navnet ”Dragkedjan”.

Foreningens medlemmer er desuden rigtig gode jazzmusikere, og har opkaldt deres jazzband efter foreningens navn, idet foreningen også er den musikalske ”draghjälp” for fodboldklubben Mjällby AIF, som er naboby til Hällevik og som spiller i den svenske superliga.

Dragkedjan Jazzband spiller den gode traditionelle jazzmusik, og udover at være fast husorkester ved Hällevik Jazzfestival, har bandet også spillet mange steder i Sverige, men også rundt omkring i Europa (Tyskland, Polen, Estland, Finland og Danmark).

Dragkedjan er også fast deltager på Østersøfestivalen i Nexø på Bornholm, hvor repertoiret, udover den traditionelle jazz, er svenske og danske viser i jazzificerede toner.

Så her er der virkelig noget at glæde sig til – det er svensk når det er bedst.

Dragkedjan Jazzband har følgende besætning:

Uno Hellgren (trompet), Ulf Darinder (trombone), Johan ”Börge” Ahlkvist (klarinet og saxofon), Kjell Wallnäs (tuba), Rune Källén (piano) og Bengt Svensson (Washboard og trommer).

Se mere om orkesteret på http://www.helleviktradjazzfestival.se

 Billeder fra tidligere arrangementer i Fredensborg Jazzklub

 

The Spirit of New Orleans med Lasse Karlsson

Jean Pierre Alessi (foto Ronald Lind)


 

Fredensborg Lokalradio - Radio Humleborg`s Jazz Klub er en arbejdsgruppe under Radiostøtteforeningen "Lyden". Jazzklubbens startede sine aktiviteter i 1998, og afholder flere årlige jazzarrangementer i Fredensborg Læs mere om Støtteforeningen "Lyden" her


 


Radio Humleborg siger tak til:

Fredensborg Boghandel for salg af billetter