Kulturudvalget i Fredensborg Kommune uddeler hvert år en Kulturpris. Den gives for at hædre en indsats, der i særlig grad har haft betydning for kulturlivet i Fredensborg Kommune. Kulturprisen 2021 går til Ole Holde fra Berleburgklubben og Fredensborg jazzklub.

Det er Kulturudvalget, der udpeger vinderen af Kulturprisen, efter indstilning til udvalget. På deres senest møde blev det så besluttet at årets pris skulle gå til Ole Holde.

Det sker ud fra kriterierne, at man tildeler prisen til personer, foreninger og grupper, der enten har bopæl, hjemsted eller virkeområde i Fredensborg Kommune, og som har medvirket til at udbrede forståelsen for og glæden ved kunst og kultur i Fredensborg Kommune.

Ole Holde var i 25 år formand for Berleburgklubben, der er venskabsklub med Fredensborg-Ring i Stadt Bad Berleburg, Tyskland. De to venskabsforeninger blev stiftet i 1968, da Prinsesse Benedikte blev viet med Prins Richard. Et royalt bryllup, som blev holdt på Fredensborg Slot. Begge foreninger har til formål at styrke venskabsbåndene mellem de to byer. Hvilket sker ved forskellige visit og udflugter til hinandens bysamfund. Især skyttefesten i Berleburg som hver sommer trækker rigtig mange medlemmer fra Berleburgklubben til den tyske venskabsby. En skyttefest, der også har haft kongelig deltagelse.

ole har også stiftet Fredensborg Jazzklub, der ligeledes har haft sit virke i en årrække. Jazzklubben udspringer af byens lokalradioer og har også samarbejde uden for kommunegrænsen med jazz-aktiviteter.

Overrækkelsen af Kulturprisen finder sted d. 27. oktober på Asminderød Kro for en inviteret kreds. Her vil Kulturudvalgsformand Ulla Hardy-Hansen overrække kulturprisen til Ole Holde.

I 2020 gik prisen til Søren Spies fra kulturforsyning 3050 i Humlebæk.